Perhatian Kepada ibu bapa yang ada anak berusia 7 hingga 12 tahun. 

Anda berhasrat nak anak pandai baca Al Quran?

custom writers net Ini yang anda mahu?

+ Nak anak pandai dan boleh baca Al Quran dengan baik

+ Nak anak suka baca Al Quran, tak payah suruh pun mereka nak baca

+ Nak anak jadi anak yang soleh 

tapi masalahnya anda berhadapan isu-isu ini..

Sangat susah nak ajak view anak-anak untuk mengaji Al Quran

Anak senang hilang  fokus, sekejap je boleh baca

Anak anak lagi suka tengok TV berbanding mengaji Al Quran

Anda pun tidak pasti cara mana yang sesuai untuk anak

dan anda terfikir juga tentang isu-isu ini…

+ “Anak saya belum kenal huruf lagi, boleh ke dia belajar?”

+ “Ustaz yang ajar anak saya ni garang tak? risau betul kalau ustaz tu garang..”

+ “Apa cara yang terbaik untuk anak saya belajar mengaji sampai dia pandai? Lama ke sekejap?”

+”Saya nak anak saya khatam Al Quran, tapi berapa lama masa yang sesuai?”

jika ya, baca sampai habis..

Semua ibu bapa muslim mahu yang terbaik untuk anak-anak mereka sekurang-kurangnya anak sudah boleh membaca Al Quran dan telahpun khatam Al Quran pada usia persekolahan.

Tapi cabaran ibu bapa sekarang berdepan dengan masalah-masalah diatas.

Apa yang ibu bapa tak sedar ialah anak anda boleh enjoy dan seronok belajar Al Quran. Sampai tahap mereka yang tak sabar nak pergi ke kelas.

Dengan cara yang betul, meraikan lumrah anak-anak yang suka kepada aktiviti, permainan dan sebagainya, mereka sebenarnya  boleh belajar mengaji dengan cara yang seronok!

JANGAN TERUS membaca kalau anda yakin anak anda boleh baca Al Quran dengan baik … ATAU anda tak serius nak anak pandai mengaji!

.
.
.
.
.
.

get Kelas Al Quran Teknik Al Baghdadi untuk Kanak-kanak

Kelas Al Quran Teknik Al Baghdadi telah disusun khas untuk membantu kanak-kanak belajar Al Quran dengan cara yang lumrah iaitu secara seronok dan penuh dengan aktiviti dengan Teknik Al Baghdadi. Hinggakan anak-anak tak sabar-sabar nak datang ke kelas lagi dan lagi.

http://www.designingdivas.com.au/essay-of-teaching/ essay of teaching MUDAH, SISTEMATIK, TERBUKTI BERKESAN

follow url Apa yang akan anak-anak dapat daripada kelas Al Baghdadi?

1.       Anak-anak akan rasa sangat enjoy belajar Al Quran
Anak-anak lebih mudah belajar sesuatu yang menarik minat dan perhatian mereka. Dengan pendekatan bermain sambil belajar akan mampu menjadikan anak-anak belajar dengan lebih berkesan.

2.     Anda akan sangat fokus dengan pembelajaran
Anak-anak bukan sahaja dapat belajar dengan seronok, mereka juga akan fokus didalam kelas kerana aktiviti yang dijalankan dalam proses belajar akan menarik perhatian mereka untuk fokus. 

3.      Anak akan teringat-ingat aktiviti dalam kelas dan dirumah
Anak insyaAllah akan betul-betul ingat apa yang dipelajari dikelas dan dipraktikkan dirumah sebab apa yang dilalui adalah satu pengalaman yang menceriakan dan mengaktifkan memori. 

    4. Anak akan dapat membuat pengulangan yang saangat banyak
Dalam bengkel ini, ini yg akan kita dedahkan  dan ia akan membantu anda untuk melaksanakan hasrat untuk kita nak anak2 kita menghafaz al quran.

“…Teknik yang terbaik yang perlu diajarkan kepada setiap anak-anak dan ibu bapa bagi mengenalkan Ilmu Al Quran dengan lebih menyeluruh…”

Siti Nor Farah Bt Mohd Yusoff

Guru Taska

the fall of the house of usher symbols Apa modul yang anak saya ikuti?

1. Pembelajaran Tamhid

2. Talaqqi Al Quran 

3. Aktiviti Pengukuhan : Al Baghdadi Playtime 

4. Aktiviti Pengukuhan : Al Baghdadi Flashcard

5. Aktiviti Pengukuhan : DVD Al Baghdadi 336

medical thesis writing service Apa Kesan modul-modul ni?

http://www.acquevini.it/need-help-on-thesis-statement/ #1. Memudahkan Proses Pembelajaran

Teknik Al Baghdadi menekankan proses pembelajaran seronok dengan pendekatan pembelajaran kumpulan.

follow site #2. Peserta Mampu Fokus Lebih 90%

Alat ketuk membantu peserta memberi tumpuan untuk jangka masa 2 jam atau lebih dengan memaksimakan penggunaan otak kiri dan otak kanan.

http://collinedesionvaudemont.fr/how-to-write-a-college-level-essay/ #3. Ustaz Tak Tanya Soalan Pun!

Meraikan semua peserta yang majoritinya malu ditanya secara individu. Pembelajaran kumpulan membantu menyelesaikan kerisauan ini.

go site yeke anak saya boleh pandai ? macam awal

Anda dalam KERUGIAN BESAR jika minat mengaji tidak dimulakan segera..

Jika anda tidak bertindak sekarang untuk pupuk minat anak suka mengaji Al Quran anda akan terlepas masa yang paling penting iaitu usia kanak-kanak.

Dalam tempoh ini anak-anak menyerap apa yang ada disekelilingnya. Maksudnya, waktu ini adalah waktu terbaik untuk anak-anak belajar Al Quran.

Jadi peluang ini MESTI diambil. Kerana usia kanak-kanak tidak akan datang kembali. Jika kita tidak mulakan sekarang, kita mungkin akan menyesal kelak…

Master Thesis On Logistics Kami bantu anak anda belajar mengaji Al Quran follow url  walaupun:

go site Jangan Biarkan Perkara Ini Meresahkan Anda, Anda Perlu dapatkan Penyelesaian Segera

Biar kami  http://www.cgmediagroup.com/restaurant-evaluation-essay/ restaurant evaluation essay Bantu Anda Menyelesaikan Semua Masalah Di Atas Dengan Cara Yang Terbukti Berkesan untuk Mengajar Anak Anda Mengaji Al Quran

Hingga mereka akan rasa sangat enjoy dan nak belajar Al Quran lagi dan lagi

Saya nak Daftarkan Anak Saya

 

“Apa yang kami kongsikan adalah berdasarkan pengalaman kami membantu ramai anak-anak belajar mengaji Al Quran dengan mudah. “

Rahsia Mudah Belajar dan Mengajar Al Quran, Teknik Al Baghdadi Untuk Semua Usia

Teknik Al Baghdadi merupakan sebuah teknik belajar dan mengajar al-Quran yang follow inovatif, sistematik dan seronok.

Ia menggunakan sebuah buku sahaja serta di bantu oleh Alat Bantu Mengajar yang dikenali sebagai Alat Ketuk. (FInalis Anugerah Inovasi Negara, 2013)

Ianya di susun menggunakan pendekatan SAS iaitu Struktur, Analisis dan Sintesis yang mana merupakan pendekatan terbaik dalam pengajaran bahasa. Teknik Al Baghdadi amat sesuai untuk diaplikasikan kepada golongan kanak-kanak mahupun dewasa.

Ianya adalah salah SATU TEKNIK yang dapat membantu menguasai bacaan Al-Quran dengan dalam tempoh yang singkat dan teknik ini juga membolehkan kita mengajar orang lain.

Melalui Teknik Al Baghdadi ini kita akan didedahkan serta kepada 6 Asas Bacaan dan pokok dalam pembacaan Al-Quran serta sebutan huruf-huruf hijaiyah serta bunyi-bunyi yang keluar darinya.

Istimewanya Teknik Al Baghdadi

Pencapaian Mereka Yang Telah Berjaya!

Zharfan Mula masuk belajar umur 5 tahun. Subhanallah, Teknik Al Baghdadi meraikan dunia anak-anak bermain. Dia rasa seronok sampai nak baca lagi dan lagi. Sampai dia cakap Seronoknya baca Al Quran. Zharfan khatam pada usia 5 tahun.

Ustazah Rosnani

Guru Adik Zharfan

Adik Zharfan

Khatam Al Quran

Usia 5 Tahun

Selepas anak saya belajar Teknik Al Baghdadi, dia secara sendirinya suka nak guna Alat ketuk tu. Dan Alhamdulillah dengan Teknik Al Baghdadi, anak saya boleh miliki kemahiran membaca Al Quran dengan cepat dan mudah. Atas minat tersebut, anak saya sebelum 6 tahun dah khatam Al Quran.

Puan Nurenash

Ibu Adik Layna Huda

Adik Layna Huda
Khatam Al Quran
Usia 4 Tahun

Bila saya beli je buku dan mula ajar, dia begitu tertarik. Dalam tempoh yang singkat dh boleh habis buku asas Al Baghdadi. Bila dia belajar, dia rasa seronok dan Nampak macam bermain, tetapi sebenarnya dia belajar. Alhamdulillah dah boleh baca Al Quran dan khatam sebelum usia 6 tahun.

Ibu Adik Sofiyah Jamilah

Adik Sofiyyah Jamilah
Khatam Al Quran
Usia 6 Tahun

Apa Kata Peserta?

Satu kaedah baru dan kreatif yang mampu menarik minat lebih ramai individu untuk meningkatkan dan mengembangkan ilmu al-Quran serta mampu pergi lebih jauh dalam era teknologi sekarang. Satu ‘fenomena’ baru untuk meransang minat kanak-kanak untuk terus ‘seronok’ dalam mempelajari al-Quran tanpa STRESS!!

Kreatif, Menarik Minat, Zero Stress

Ustaz Khairul Ariffin Ilias

Kami Yakin anda dah tak sabar nak mula belajar tanpa ragu-ragu

Baik,

untuk itu, kami nak tunjukkan kepada bagaimana Teknik Al Baghdadi ini boleh jadikan anda  enjoy belajar, tak ditanya soalan dan hanya perlu spend masa 2 jam seminggu.

Kami nak tunjukkan secara LIVE dalam satu sesi eksklusif.

SESI PREVIEW TEKNIK AL BAGHDADI

preview

 

Tawaran Istimewa . Daftar sebagai peserta PREVIEW sekarang

1 PERCUMA sahaja
Untuk Pendaftaran seorang, 2 orang, 3 orang atau seterusnya.

99.9% peserta yang sudah menyertai Kelas Teknik Al Baghdadi sangat berpuas hati dan YAKIN dengan Teknik Al Baghdadi untuk membantu anak mereka mahir mengaji Al Quran.

dan kami YAKIN anda juga akan bersetuju di akhir program ini.

Ya, saya nak SERTAI!

Saya nak Daftarkan Anak Saya

 

JAMINAN PROGRAM !

jaminan-kepuasan-pelanggan

preview

Kami tidak ingin bazirkan masa dan pelaburan anda untuk datang ke Preview Teknik Al Baghdadi ini, melainkan ia benar-benar akan memberi kesan kepada anda!

Jadi Bertindak Sekarang!

Saya nak Daftarkan Anak Saya